Mutiara kata

Jan 31, 2009

Percaya tak???

korang percaya tak pada SAKA dan 'belaan'??xtau camna nak mulakan. nak share pengalaman ni.. ari tu aku borak ngan sister in-law-to be la pasal seseorang yg pada kami ada menyimpan belaan. time tu da jam dlm lebih kurang 11.30 mlm. Mmg kami sgt2 tak mngemari cara lelaki ni.. dlm erti kata lain, KURANG AJAR dan suka bermuka2. Mmg dia ada belaan. Tujuan disebalik dia membela benda tu, semata2 utk kepentingan dirinya.

Di jadikan citer, lebih kurang dlm jam 4pg, aku tersedar. time tu aku tdo sorang kat bilik. D sudut ujung katilku, di tepi kaki ku, berdiri 'seseorang', kecil, rendah ( budak umur 6,7thn ), berambut panjang...sedang memandang tajam diriku. Yg terkeluar dr mulutku "YA ALLAH" lalu beristiqfar..dada da dub-dub..berdebar..aku baca 2kalimah shahadah, lalu tarik selimut dan sambung tdo sampai subuh..bila bangun pagi, terasa badan sgt2 letih n penat, n gastrik rs sakit sgt2 sampai terpaksa makan ubat penahan sakit..bila ku ceritakan pada mereka2 yg berkenaan, sahla empunya 'benda' itu lelaki yg kami perkatakan smlm..

Aku xnak percaya semua ni, tp org kata, belaan ni akan melindungi tuannya. bertindak sebagai 'repoter'.mungkin dia sengaja nak memperlihatkan dirinya padaku. Lelaki ni pernah dtg ke rumah sebagai tetamu dan kami melayannya seperti tetamu juga. Namun sebalik 'kebaikan'nya, tersembunyi agendanya yg teramatla teruk. Menuntut pelbagai ilmu kurafat.. wallahualam..skrg sebagai pendiding diri, aku banyakkan membaca yassin, surah kursi...Aku bersaksi tiada tuhan yg disembah melainkan Allah, dan aku bersaksi Nabi Muhammad itu pesuruh Allah...

wahai teman2 ku, berhati2la kalian bila mengenali dan berkawan dgn seseorang. jgn kerna nila setitik, rosak susu sebelangah. jgn mudah menerima pemberiannya tnpa sebab. jgn mudah menjemputnya ke rumah. jgn mudah meletakkan kepercayaan kepadanya. kerana boleh jadi setiap kebaikan yg kita berikan akan d balas tuba.

p/s: lelaki yg d maksudkan itu, bg yg tau cerita mngenainya dulu, dia la orgnya..namun aku bersyukur kerana diri ni masih bersih dr 'pugai'nya...sebenarnya lelaki keparat ni mmg suka memugai utk kepentingan sendiri..insyaallah, kami dalam usaha memulihkan insan2 yg tersayang dr 'pugai'nya.semoga di permudahkan segala urusan.

sesungguhnya allah benci dan melaknat mereka yg mnyekutukan Allah.


pugai=membuat sesuatu pada seseorang utk kepentingan diri sendiri, sebagai penunduk

cth:
Dukun itu mngunakan pugainya utk memikat ati anak dara pak leman.



5 comments:

Daddy + Mummy said...

eiii..takutnyaaa..

iza pija said...

nowwa.. menarik cerita ko tapi sa mo ketawa bah ko siap bagi contoh ayat penggunaan 'pugai'.. haha.. kiut! wui.. sa rindu sama ko. rindu mo bercerita2 :P Nway, sa nda tau pula pasal ko hampir2 kena tu.. apa kata.. ko citak nanti ah.. jeng jeng jeng

Lil' Sue said...

eiii...serius ba no....sepakah org tersebut?? Adakah sia kenal tu urang???? Biki takut jugak tuh....Isk..ada lagi ka dia kirim benda mo kacau ko???

~Nora~ said...

daddy+mummy : actually mmg bikin tkt. skrg baca yassin n surah kursi sblm tdo sbg pendinding diri.

pja&sue : heheh..nnti2la sy citak psl ni..benci sy..kamu teda juga kenal ba ni urang. tp sy kenalla..sbb malam tu mmg kami 'umpat' dia sama benda dia tu. nda sngka pla, tu benda dia dtg p kasi tgk 'wajahnya' sama sy..mo berkenalan kali.... tp xda benda yg perlu kita takuti kecuali allah s.w.t.

iza pija said...

bah rajin2 ko baca ah.. especially start dr Asar.. take care!