Mutiara kata

Mar 23, 2009

JERAWAT = XNAK!!! BEKAS JERAWAT = LAGI XNAK!!!!!!!!!!!!!!!

salam..

hai nk tnya korang ni, camne eik nak hilangkan bekas2 jerawat kat pipi ni?? jenuh da.. xbyk tp ada la skit yg wat kiter sakit ati je bila nampak kesan jerawat tu... nak ber'photo'2 jg segan kerana ia akan sedikit kelihatan...:(
jeles la tgk wajah2 ayu lagi jelita tanpa ada bekas jerawat yg mng'hodoh'kan wajah. cmner eik? bgla idea..huhuhu... idea yg bernas lg berkesan okay..bukan yg melingkupkan..:P

9 comments:

Aku said...

Cuba amik kulit kayu manis. Kisar bagi halus2 ... campur air then tempek kat parut tu!

~Nora~ said...

yeke??? ok, balik nnti nak cube...thx kak..:)

SyaNa said...

petua ilang kan parut takde..
tp tips tak mo ade parut ade la..

jgn picit jerawat..bior je dia besar pastu dia kering pastu dia jatuh sdiri..

pijaberry said...

wow!! sib baik ko tanya nora.. n sib baik kak diella yg halus mulus kongsi petua dia. nak try juga la! kak diella! kisar guna apa? blender ke?

~Nora~ said...

pija, kak diela mmg dermawan bagi tips. siap kongsi makan jamu lg. hikhik..tu pasal kulit dia halus mulus..

syana, thx..dlu tak suka picit jerawat, tp skrg ni kengkadang sukar nak tahan tangan dr picit..xper2 tgn perlu d ikat..hehhe..kena ingat nasihat syana ni..

hye, im mr. Jay said...

beli je sk-II. okay gak..hehe

dedey said...

pantang kicap!
kicap akan wat bekas jerawat lagi hitam (mengikut petua ader sorg mekap artis ni)

pagi2, pas bgn tdo..minum air seliter..
1) elakkan jerawat
2)clean sistem dlman badan

yg kulit kayu manis berkesan gak..tp kne buat selalu..
agak pedih memula (smp nangis2) tp lame2 akan get udes to it..

beauty is pain!
hahaha ;D

pijaberry said...

betul3.. yg si dedey ckp tu sa setuju nora. kicap tu buat cepat berparut bukan takat bekas jerawat.. suma2 la jenis luka.. hihi..

btw, beli sk-II tu bole la kalau ada gaji. yg cam aku nih.. mana mo tarik duit oo

Lil' Sue said...

Ko penah dengar tu Crysella punya produk...sy pakai ok..kwn satu ofis sy owner tu product...ko try google..(^__^)